Далај Лама се извини што бакна момче во уста

Далај Лама се извини што бакна момче во уста и побара да му го лиже јазикот

пред 1 година

Будистичкиот духовен водач, Далај Лама, се извини затоа што бакна момче во уста. Видеото е снимено за време на настан во ридскиот град Дарамшала во февруари северна Индија, а Лама откако го бакна момчето побара и да му го цица јазикот.

„Може ли да те гушнам?“, го прашало момчето, 87-годишниот Лама кој потоа го повика на сцена и му дозволи да го прегрне и бакне.

Далај Лама преку соопштение им се извини на момчето и неговото семејство, како и на неговите многубројни пријатели ширум светот. Се извини за како што вели повредата која би можеле да ја предизвикаат неговите зборови.

Share
Scroll to Top