Злато, сребро и бронза за Македонија на Јуниорската балканска математичка олимпијада во Тирана

Злато, сребро и бронза за Македонија на Јуниорската балканска математичка олимпијада во Тирана

пред 8 месеци

Македонската репрезентација освои три меали на Јуниорската балканската математичка олимпијада 2023 во Тирана.

„На 27 ма Јуниорска балканска математичка олимпијада, Македонија е единствената земја која освои златен медал со максимален број на поени“, информираа од Сојузот на математичари на Македонија.

Дамјан Давков освои златен медал, Ивано Божиновски сребро, а Андрија Младеновиќ бронза.

Покрај нив, Македонија ја претставуваа и Никола Стојковски, Јаков Геговски и Андреј Тасиќ.

Share
Scroll to Top