Игор Ангелов во Лондон освои награда за споредна улога за бугарскиот филм „Во срцето на машината“

Игор Ангелов во Лондон освои награда за споредна улога за бугарскиот филм „Во срцето на машината“

пред 3 години

Глумецот Игор Ангелов освои награда за најдобра споредна машка улога на Интернационалниот филмски фестивал во Лондон, Lonely Wolf. Тој наградата за доби за улогата на Сатарот во бугарскиот филм „Во срцето на машината“, чиј режисер е Мартин Макариев. За оваа награда се натпреваруваа уште единаесет други актери.

Филмот „Во срцето на машината“ на лондонскиот фестивал е номиниран за 18 награди, а освои четири од нив. Во филмот покрај Ангелов, играат и Јулијан Вергов и Христо Шопов. Премиерата во Бугарија е закажана за октомври.

 

Share
Scroll to Top