Како и 25 милиони Французи, така и јас се вакцинирав, рече Макрон, кој во декември се зарази од коронавирус

Како и 25 милиони Французи, така и јас се вакцинирав, рече Макрон, кој во декември се зарази од коронавирус

пред 3 години

Францускиот претседател, Емануел Макрон, кој во декември се зарази од коронавирусот, вчера објави дека тој и неговата сопруга Брижит се вакцинирале.

Тој ги повика сите Французи да го сторат тоа.

„Како Брижит, како и 25 милиони Французи, и јас се вакцинирав. Ајде да се вакцинираме и да ги заштитиме своите најблиски“, напиша францускиот претседател.

Макрон беше тестиран и позитивен на 17 декември, а неговата сопруга една недела подоцна.

Макрон ја прими вакцината кога во Фрација се вакцинираат сите возрасни категории, без разлика на годините.

 

 

Share
Scroll to Top