Констракта среде Белград продава од српското улично списание „Лице у лице“

Констракта среде Белград продава од српското улично списание „Лице у лице“

пред 5 месеци

Кантавторка Констракта или Ана Констракта Ѓуриќ, заедно со продавачите на српското улично списание „Лице у лице“, продаваше на „Кнез Михајлова“ во Белград.

Пејачката од едноиполчасовната продажба истакнала дека на овие продавачи работата не им е лесна.

„Затоа, секое свртување на вниманието за значењето на ангажманот на продавачите на уличен печат, и поддршката од јавни личности, покрај граѓаните, е исклучително важен момент. Со овој настан, критичарката на современото општество и на неговите инстант „вредности“, го отвори месецот на „Лицеулице 2023““, напишаа од македонското издание на списанието „Лице в лице“.


Share
Scroll to Top