Личности кои најмногу се склони на анксиозност

Личности кои најмногу се склони на анксиозност

пред 8 месеци

Анксиозноста стана водечка тема кога станува збор за менталното здравје. Што ја предизвикува анксиозноста, како да се носите со тоа и како да ги спречите паничните напади – за жал сè повеќе луѓе се соочуваат со овие прашања.

Истражувањата покажуваат дека постојат личности кои повеќе се склони кон анксиозните состојби, односно имаат поголем ризик.

Личностите со овие две карактерни црти имаат поголем ризик од анксиозност.

Претерана емпатија

Тоа се личности кои постојано размислуваат за чувствата на другите и навистина се емотивни. Сè сфаќаат емотивно и лесно можат да им се измешаат чувствата поради туѓите незгоди и емотивните ситуации. Дозволуваат да ги преплават емоциите во секој момент и немаат никаква контрола над своите чувства.

Високо ниво на интелигенција

Личноста која страда од анксиозност поминува голем дел од слободното време потсетувајќи се и анализирајќи ги случките од минатото, како и размислувајќи за можните резултати од одредени одлуки кои можеби ги донела. Тоа значи дека мозокот е непристојно зафатен обработувајќи многу различни детали и информации.

Совршено знаеме дека за ова е потребно високо ниво на интелигенција. Според налозите на истражувачите од медицинскиот центар SUNI Downstate од Њујорк, луѓето кои страдаат од анксиозност имаат во просек поголемо IQ од останатите.

Share

GoGoAnime gogoanime official site: Dragon Ball Super (Dub) (https://gogoanime.be/m/0zQG) Episode 131

ANIMEFLIX animeflix sailor moon: Hige wo Soru. Soshite Joshikousei wo Hirou. Episode 3

Scroll to Top