Најмладиот милионер во Македонија има само осум години

Најмладиот милионер во Македонија има само осум години

пред 1 година


Во Макеоднија најмладиот милонер е малолетно лице и има само осум години. Ова денеска го потврди диркеторката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска.

„Во категоријата најмлад и највозрасен милионер, лице што во 2021 година било на 8-годишна возраст остварило доход од 1.020.508 денари по основ на семејна пензија, лице на 96 години остварило доход во износ од 1,2 милион денари. Кај двете лица најголемиот приход е остварен по основ на пензија“, рече директорката Лукаревска.

Share
Scroll to Top