Премиерата „За нашиот Горан“ на 26 март, глумат децата од Актерската школа на Весна Петрушвска

Премиерата „За нашиот Горан“ на 26 март, глумат децата од Актерската школа на Весна Петрушвска

пред 2 години

На 26.март е премиера на театарската прества „За нашиот Горан“ во МНТ. Во преставта играат децат од Актрската школа на Весна Петрушвска. Режијата е на актерката Весна Петрушвска, која изминативе месеци постојано работеше на оваа претсава.

“Горан често име на нашите простори изведено од имаенката гора, но исто така со значение голем и силен. Таква е нашата љубов кон Горан,силна,огромна, истрајна и посветена.Можете лесно да паднете во неговата стапица на зборови. Децата од актерската школа лесно го разбираат и нивниот подтекст е прецизно точен. Јас сакам секое дете да знае барем по еден монолог на Горан“, вели Весна во највата за прествата.

Share
Scroll to Top