Снуп Дог и Кели Кларксон ќе ја водат американската верзија на Евровизија

Снуп Дог и Кели Кларксон ќе ја водат американската верзија на Евровизија

пред 2 години

Раперот Снуп Дог и пејачката Кели Кларксон ќе го водат Натпреварувањето за песна на Америка, кое е по реткот на Евровизија. Ќе учествуваат музичари од сите американски сојузни држави.

„Отсекогаш сум била фан на концептот на Евровизија и возбудена сум што овој музички феномен доаѓа во Америка“, рече Кларксон, која е победничка на првото издание на „Американски идол“ во 2002.

На американската Евровизија чие финале е на 9 мај ќе настапат 56 пејачи, дуети и групи. Ќе настапат по еден претставник на сите 50 сојузни држави, главниот град Вашингтон и пет американски територии. Ќе се натпреваруваат за најдобрата нова оригинална песна во земјата.

Share
Scroll to Top