Три члена од филмската екипа на „Раст“ го тужат Алек Болдвин откако ја застрела снимателката

Три члена од филмската екипа на „Раст“ го тужат Алек Болдвин откако ја застрела снимателката

пред 1 година


Три члена од филмската екипа на „Раст“ во понеделникот поднесоа тужба против Алек Болдвин и продуцентот на филмот пренесе „ТМЗ“.  Тврдат дека патат од анксиозност и симтпоми на пострауматски стресно пореметување, кога Болдвин на сетот ја застрела и уби снимателката Халина Хачинс.

Рос Адиего, Доран Куртин и Рис Прајс биле во црквата во Ново Мексико кога Болдвин ја застрела Хачинс и режисерот Џоел Соуза. И тројцата велат дека биле во непосредна близина кога пукал со пиштолот.

Во тужбата го обвинуваат дека не обрнувал внимание за време на обуката со оружје, а неговата пијар служба на глумецот засега се нема изјаснето по таквиот повод.

 

Share
Scroll to Top