(Фото) Вонбрачниот син на Маринко Роквиќ дојде во Србија да си ги види браќата, со ракија им тргна муабетот

(Фото) Вонбрачниот син на Маринко Роквиќ дојде во Србија да си ги види браќата, со ракија им тргна муабетот

пред 3 години

Фолк-пејачот Маринко Роквиќ не крие дека освен синовите Никола и Марко, има и вонбрачен син, Дарио, што го добил пред да се ожени. Браќата се многу блиски, иако Дарио живее во Канада од дете. Тој деновиве е во Белград за да се види со семејството, а сликата од нивната дружба ја објави Никола на „Инстаграм“.

„Тројца браќа“, напиша пејачот на фотката додека наздравуваат со ракија.

За разлика од Никола и Марко, кои со години успешно се занимаваат со музика, Дарио никогаш не се експонирал јавно. За него велат дека е многу сличен со неговиот татко. Иако Маринко никогаш не криел дека има вонбрачен син, тој не го признал веднаш кога се родил и денес жали поради тоа.

„Дарио е роден од некоја, да кажам, средба. Тоа не беше врска или состанок, па едноставно не бев сигурна дека детето е мое. И затоа реков дека сакам да проверам дали е навистина мој. Како и да е, младоста е лудило… тогаш не бев ниту во брак“, рекол во една прилика Маринко.

Share
Scroll to Top