ВМРО-ДПМНЕ: Заев ја втурна Македонија во енергетска криза

пред 3 месеци

Заев ја втурна Македонија во енергетска криза, а МЕПСО само за еден месец треба да плати 15 милиони повеќе, обвини ВМРО-ДПМНЕ.

„ Неизвесно е како ќе се произведува струја во зимскиот период. Хидро акумулациите се празни. Термоелектраните ќе увезуваат скап јаглен, за кој уште не знаеме и дали и по која цена ќе биде увезен. Додека ТЕЦ Неготино е неподготвена.

Заев ги испразни хидро акумулациите и тие се под минимумот.

Во РЕК не се копаше јаглен и претпријатието е оставено без залиха со јаглен за само неколку дена до две недели. Сега таа своја неспособност и трчање по тендери ќе ја плаќаме со увоз на скап јаглен од странство, кој ќе треба да се транспортира со камиони до РЕК Битола, тоа се 400 – 500 камиони на ден, кои ќе го оштетуваат патот, но и ќе влијаат лошо на животната средина заради целата прашина која ќе биде присутна при превозот на јагленот.

ТЕЦ Неготино не е подготвено, и се е оставено на случајности.

Власта нема план, а тоа се гледа и по кражбата на струја од европскиот систем која само за еден месец ќе не чини 15 милиони евра како држава. Со оваа власт не чека енергетска неизвесност и криза. Оваа влада нема капацитет да се справи со кризата“ се наведува во соопштението.

Share

4anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

Fairy Tail (Dub)

Bleach (Dub)

4Anime Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?

online anime Attack on Titan Final Season

Scroll to Top