Арсовски: Семејна фирма на Бочварски земала тендери од над еден милион денари

пред 12 месеци

Семејна фирма на Бочварски додека бил градоначалник земала тендери од над еден милион денари од ЈП Стипион 2011 Штип, што е класичен судир на интереси, изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски.

„Според документите кои ги имам тука пред мене, Благој Бочварски додека бил градоначалник, точно пред една година на 8-ми ноември 2019-тата година, една од неговите семејни фирми „Пелагонија Инжинеринг“ ДОО Штип, каде управител е Владимир Бочварски, имено неговиот чичко од потесното семејство, добива неколку договори за јавни набавки за услуги на градежни машини од ЈП Стипион 2011 Штип, претпријатие кое е основано од општината и претпријатие каде директорот го поставува општината. Овие неколку договори што ги држам пред мене имаат вредност од над еден милион денари, каде фамилија Бочварски односно каде нивниот помлад наследник е градоначалник во општината, на општински институции изнајмува услуги со градежни машини и тоа во вредност од над еден милион денари.
Не сум сигурен дека биле единствена таква фирма во Штип и регионот што нуделе такви услуги, па оттука потекнува и сомнежот дека Бочварски директно или индиректно влијаел на доделување на овие јавни набавки“, рече Арсовски.

ВМРО-ДПМНЕ прашува дали „Пелагонија Инжинеринг“ ДОО Штип е една од неговите семејни фирми односно каде сопственици се или неговиот татко или неговиот чичко, како и дали истата фирма лани на 8-ми ноември склучила договори со ЈП Стипион во вредност од над еден милион денари?

Share

Blood Lad (https://animeflix.nl/m/Y8mb) Episode 10

KissAnime: Walkure Romanze anime episode 12 online free at https://kissanime.mx kissanime black clover

Watch Ah My Buddha Katsu Special (Dub) Episode Full

Website https://wcostream.cc: Watch Pet Shop of Horrors (Dub) wcostream Episode 4 wcostream hunter x hunter

Youmagine: https://www.youmagine.com/gogoanimelol/

Roomstyler: https://roomstyler.com/users/gogoanimebe

Scroll to Top