Момчето кое беше смачкано од американскиот авион е младински фудбалер

Момчето кое беше смачкано од американскиот авион е младински фудбалер

пред 3 години

Младото момче кое почина откако беше смачкано од тркалото на американскиот авион про полетувањето од аеродромот во Кабул е идентификувано како младинскиот фудбалер Заки Анвари.

Анвари се обиде да се заддржи на авионот заедно со илјадници луѓе на аеродромот во Кабул по падот на престолнината на Талибанците. Тој бил смачкан од тркалата на Боинг Ц-17 авионот и неговото тело било откриено подоцна во просторијата за тркалата на авионот.

„Анвари беше меѓу стотиците млади луѓе кои сакаа да ја напуштат државата, и падна и почина во американскиот воен авион“, се вели во постот на Генералниот секретаријат за физичко образование и спорт на Авганистан.

Share
Scroll to Top