Папата Франциско ја помести полноќната миса поради полицискиот час

пред 4 години

Поради полицискиот час, папата Франциско ќе одржи полноќна миса на Божик во 19,30 часот, додека за Божик ќе одржи богослужба во затворен простор, со цел да спречи собирање на луѓето на плоштадот Свети Петар.

Полноќната миса, која се одржува секоја година на 24 декември во 21,30 часот, ќе биде преместена во 19,30 часот годинава, поради полицискиот час што беше воведен во Италија поради пандемијата.

Новогодишните молитви и миса ќе се одржат во базиликата Свети Петар и ниедна од нив нема да биде отворена за јавноста, пренесува АП.

Поради зголемувањето на бројот на новозаразени, властите во Италија воведоа полициски час што важи од 22 часот.

Share
Scroll to Top