Сите нови случаи во Кина се увезени

пред 4 години

Во континентална Кина потврдени се 21 нов случај на коронавирус, додека претходниот ден биле 15, соопштија здравствените власти. Сите нови случаи се увезени, односно потврдени се кај патници од странство. Потврдени се и 23 нови асимтоматски случаи на коронавирус, додека еден ден претходно биле 39. Сите асимптоматски случаи на инфекција исто така се увезени. Бројот на потврдени случаи во Кина од почетокот на пандемијата изнесува 85.557, а починале 4.634.

Share
Scroll to Top