Српската министерка Дарија Кисиќ-Тепавчевиќ и епидемиологот Предраг Кон примија вакцина против Ковид-19

пред 3 години

Министерката за труд, вработување, боречки и социјални работи на Србија, Дарија Кисиќ-Тепавчевиќ и епидемиологот Предраг Кон ја примија Фајзеровата вакцина.

Покрај претставниците на владата, првите дози ќе ги примат корисниците на домови за стари лица во Белград и Нови Сад.

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, вчера објави дека вакцинирањето ќе започне денес.

Другата вест е дека уште 20.000 дози од споменатата вакцина доаѓаат на почетокот на јануари, а Планот за имунизација е веќе направен.

 

Share
Scroll to Top