Не делат помалку од десет дена од објавата на Samsung Galaxy S21 линијата телефони, која ќе ја сочинуваат три модели: Galaxy S21, S21 Plus и S21 Ultra. Сите смартфони ќе ги карактеризира систем со повеќе камери.

Сега се појави инфографик (на италијански јазик), кој ги открива детали за камерите за две конфигурации – едниот е за Galaxy S21 и S21 Plus, додека вториот се однесува на S21 Ultra.

Galaxy S21 5G / S21 Plus 5G

Предна камера – 10MP f2.2
Предна камера – 12MP f2.2
Главна камера – 12MP f1.8
Телефото – 64MP f2.0

Galaxy S21 Ultra 5G

Предна камера – 40MP f2.2
Предна камера – 12MP f2.2
Главна камера – 108MP f1.8
Телефото 2 – 10MP f4.9
Телефото 1 – 10MP f2.4

Samsung ќе ја претстави Galaxy S21 серијата телефони на 14. јануари, кога ќе ги дознаеме и сите официјални детали за уредите.

Samsung официјално го потврди Galaxy S21 настанот за 14. јануари (ВИДЕО)