(Видео) Инфлуенсер фрли милион долари од авион

(Видео) Инфлуенсер фрли милион долари од авион

пред 4 месеци

Чешкиот продуцент, актер, инфлуенсер и инвеститор Камил Бартошек, попознат по прекарот Казма, организирал лотарија со голема награда од еден милион долари, која ја ставил во контејнер под шифрирана брава.

Меѓутоа, бидејќи не бил објавен победник, тој одлучил да ја подели наградата со сите кои учествувале во лотаријата со фрлање на милион долари од хеликоптер.

Во наградната игра учествувале 100.000 натпреварувачи, кои во шест часот наутро добија мејл со потребните информации за локацијата каде ќе се фрлат парите од хеликоптерот.

За задачата да биде уште потешка, натпреварувачите морале прво да го дешифрираат испратениот код, за подоцна на закажаната локација да се појават 4.000 луѓе.

Луѓето кои се појавиле на теренот почнале избезумено да грабаат пари, а некои донеле и чадори, за на најлесен начин да грабнат што повеќе пари.

 

Share
Scroll to Top