(Видео) Кирил Џајковски направи музика за новиот игран филм на Иво Трајков

(Видео) Кирил Џајковски направи музика за новиот игран филм на Иво Трајков

пред 11 месеци

По успешната соработка на филмот „Големата вода“, композиторот Кирил Џајковски повторно работеше на музика за филм на режисерот Иво Трајков.

Најновото остварување наречено е „Piargy”, впечатливо кинематографско дело работено во црно-бела техника. Иако не помина многу време откако филмот го започна својот фестивалски живот, тој веќе освои преку осумдесет меѓународни филмски награди, а критиката го опишува како исклучително дело.

Последно во низата признанија што „Piargy” ги доби, е вклучувањето на филмот во трката за годишните награди на Словачката Академија за Филм и Телевизија, на кои оваа година филмот на Трајков е номиниран дури во шеснаесет категории, вклучувајќи ја и категоријата за најдобра музика.

„Piargy” ќе ја има својата македонска премиера во јуни, а албумот со музиката од филмот веќе може да се слуша и даунлодира од сите дигитални музички сервиси.

Паралелно со музичкото издание, објавени се и неколку официјални музички спотови.

 

Share
Scroll to Top