(Видео) Песната на Дарко Димитров „Радио свири за нас“ дури по седум години ја избраа за најслушана на радио во Србија

(Видео) Песната на Дарко Димитров „Радио свири за нас“ дури по седум години ја избраа за најслушана на радио во Србија

пред 2 години

Песната „Радио свири за нас“, која пред седум години Дарко Димитров и Александра Милутиновиќ ја направија за Јелена Томашевиќ, е избрана за најслушана емотивна песна на радио во Србија. Наградата „Годум“ секоја година се доделува според изборот на музичките работници во земјата, а доделувањето на плакетите се одржа вчеравечер во Белград.

„По седум години ‘Радио свири за нас’ е најслушана песна“, се пофали Дарко.

Ни Јелена не криеше дека е среќна што го добила ова признание, особено што наградата ја добила од колегите.

„Секоја награда им значи на уметниците, но ова признание ми е особено драго бидејќи го доделуваат моите колеги и експерти кои ја разбираат музичката индустрија од друг агол и знаат колку ни е важна поддршката во овие времиња. Чест ми е што сум на овогодинешната листа на уметници што се наградени од еминентните музички институции.“, рече Јелена.

Дарко и Јелена соработуваа на неколку нејзини песни последните години, а се дружат и приватно.

Share
Scroll to Top