Како се манифестира либидото кај жените, а како кај мажите

Како се манифестира либидото кај жените, а како кај мажите

пред 1 година

Кога односите би можеле да се окарактеризираат, тоа наједноставно би се направило низ симболиката на либидото.

На едната страна е Ерос или жената, а на другата е волјата за моќ, човекот кој доминира. Можеме да го покажеме либидото каков се манифестира кај мажите и кај жените.

Од една страна, првиот дел од либидото е заводливиот маж кој ѝ покажува на жената Ерос, а потсвесно и на бројот освоени жени, како доминира над жените и така го храни своето его.

Од друга страна, пак, ја имаме жената која освојува со својот Ерос, но по кратко време ја раскинува врската, потсвесно покажувајќи ја моќта на освојувањето.

Мажите обично лудуваат во ваквите жени, не насетувајќи дека ги превлекува доминантниот Анимус или нивната желба за моќ која ги одржува.

 

Share

Animeflix - Watch your favorite anime online FREE.. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX Horimiya

anime websites ANIMEFLIX Fairy Tail

ANIMEFLIX Death Note (Dub)

One Piece

Your Lie in April

Scroll to Top