Македонски средношколци освоија бронзен медал на Балканска олимпијада по физика

Македонски средношколци освоија бронзен медал на Балканска олимпијада по физика

пред 11 месец

Македонските средношколци, Драго Јакимовски од Пробиштип и Мајкл Георгиевски од Кавадарци освоија бронзен медал и пофалница на втората Балканска олимпијада по физика, организирана од Балканската унија на физичарите и Универзитетот во Крајова, Романија.

Во конкуренција беа 48 натпреварувачи од 12 земји, а на овој натпревар Македонија ја преставуваа ученици од Пробиштип, Кавадарци, Скопје и од Струмица. Водач на тимот од Македонија беше проф. д-р Ирина Петреска од Институтот за физика при ПМФ, а заменик-водач на тимот проф. д-р Ламбе Барандовски од Институтот за физика.

 

Share

Watch Princess Connect! Re:Dive Episode 13

Website https://animebee.to: Watch Dragon Ball Z: Battle of Gods (Dub) animebee Episode Full dubbed anime

Website https://4anime.biz: Watch Dog & Scissors (Dub) 4anime Episode 12 4anime in english

AnimeKisa Watch anime online, English anime online HD

Ttytdp soytedienbien: http://ttytdp.soytedienbien.gov.vn/portal/Lists/Faq/DispForm.aspx?ID=1798

Muare: https://muare.vn/shop/anime-freak/770815

Scroll to Top