Совети за нанесување парфем за да не ви трае пократко

Совети за нанесување парфем за да не ви трае пократко

пред 3 години

Ако постојано нанесувате парфем на зглобовите и потоа ги триете еден од друг надевајќи се дека ќе трае подолго, правите грешка.

Нанесувањето парфем на зглобовите е многу правилен потег, нанесување на пулсните точки, како што се вратот и зглобовите, го загрева мирисот и нежно се ослободува во текот на денот. Триењето на зглобовите ги разредува горните ноти на парфемот и го забрзува неговото испарување.

Горните ноти се најважната компонента во составот на парфемот и обично се едни од главните причини зошто сакате одреден парфем, па кога веднаш ќе се ослободите од нив, не го добивате најдоброто од скапоцената течност.

  

Енергичното триење и мешање парфем со природни масла на кожата може да влијае на фактот дека парфемот има сосема поинаков мирис во споредба со мирисот што го чувствувате кога ќе го мириснете од шише или ќе го нанесете и не го триете.

Наместо триење, оставете го парфемот да се исуши. Можете да отидете чекор подалеку за да ја подобрите долготрајноста на парфемот и да нанесете хидратантен крем без мирис или вазелин пред нанесувањето на парфемот. Колку е кожата подобро хидрирана толку подолго ќе трае мирисот.

Share
Scroll to Top