Срѓан Тодоровиќ првпат проговори за смртта на синот: секој ден гледам негови слики и го бакнувам на видеата од мојот телефон

Срѓан Тодоровиќ првпат проговори за смртта на синот: секој ден гледам негови слики и го бакнувам на видеата од мојот телефон

пред 1 година

Српскиот актер Срѓан Жика Тодоровиќ и неговата сопруга Ана на 21 декември 2017 година го загубија тригодишниот син Дејан, кој ненадејно почина во сон во нивниот семеен стан. Актерот првпат јавно проговори за оваа трагедија во емисијата „Уна, Дуе, Тре“.

„Секој ден ги гледам неговите слики и го бакнувам и гледам некои од видеата на мојот мобилен телефон. После пет и пол години го давам ова интервју. Сè уште не сум застанал на нозе. Сега правам некои рокенрол шоуа и веќе воопшто не ме интересира глумата“, рекол Срѓан и раскажал како се случила трагедијата.

„Го заспавме попладне, го оставивме уште половина час, но веќе беше доцна. Кога дојде брзата помош направија се, но докторот рече дека е доцна“, објаснил тој.

Исто така, актерот објаснил за името на болеста од која починал неговиот тригодишен син.

„Случајна ненадејна детска смрт. Тоа се нарекува кога детето умира во сон и обично им се случува на деца на возраст од три до пет години. Секако дека направиле анализи, кога ќе ја погледнат крвта, дали умрел од нешто? – И не најдоа ништо. А потоа кога нема да најдат ништо, го ставаат под СИДС. Тоа е официјална болест која постои во Америка. Разговарав со некои американски парови чие исто дете починало од СИДС“, изјавил Жика со емоции.

На прашањето дали доживеал неговиот син да го нарекува тато и дали почнал да комуницира и да биде свесен дека му е татко, актерот неколку пати одговорил потврдно.

„Да! -Само што стана момче“, одговорил тој и заплакал.

Жика и Ана се запознале на Ада Бојана, а во брак се 22 години, а загубата на детето уште повеќе им го зацврстила бракот. Жика изјавил дека Ана се уште не се помирила со тоа што нивниот син повеќе го нема и дека не се опоравила.

И покрај трагедијата, актерот е благодарен што барем на кратко почувствувал како е да се биде татко.

Share
Scroll to Top