ВМРО-ДПМНЕ: Требаше да киднапираат пратеник само за да опстои владата

пред 2 години

Требаше да киднапираат пратеник само за да опстои владата, Заев е најлошото за Македонија. Власта не покажа дека има мнозинство, владата на Заев е единствена која немаше пратеници да ја бранат, обвини ВМРО-ДПМНЕ.

„ Владата на губитникот Заев е делегитимирана. Губитникот Заев има само 59 пратеника плус еден киднапиран пратебик. Вчера мораше да киднапира пратеник, за да може да продолжи да краде.

Цел ден се држеше во заложништво пратеник, кој на крај не се појави во собранието, туку беше пуштен преку видео после сите стравувања за неговата безбедност. Вчера Заев ја уби демократијата во државата.

Со недемократски методи на владеење ќе тонеме на листите на релевантните меѓународни институции како Транспаренси или на листите на списанијата како Економист. Земјата не смее да биде заложник на интересите на една тесна клика на луѓе“ се наведува во соопштението.

Share
Scroll to Top