(Видео) Луѓе висеа во воздух откако се расипа рингишпил во забавен парк во Кина

(Видео) Луѓе висеа во воздух откако се расипа рингишпил во забавен парк во Кина

пред 1 година

Дваесетина посетители висеа неколку метри во воздух откако се расипа една од вртешките во забавниот парк во Фунан во Кина. Луѓето се наоѓаа на десетина метри од земја и останаа да висат неколку минути. Инцидентот се случил на 19 јануари, а бил снимен од случајни сведоци кои потоа го објавија на кинескиот „Тик ток“.

Дваесетина туристи беа заглавени во нивните седишта со нозете во воздух. Светлата на вртешката продолжија да трепкаат, а работниците откако не можеа повторно да ја активираат контролната табла, мораа да се качат на неа за да ја поправат.

Од компанијата Anhui Shinet Entertainment Co. Ltd која е одговорна за управувањето на рингишпилот, објаснија дека престанал да врти затоа што тежината на луѓето кои седеле на двете страни била иста. Рекоа и дека секој ден редовно прават контроли за исправноста на машините.

Персоналот исто така рече дека ако некои од туристите се почувствувал непријатно, може да побара да му бидат вратени парите, а ќе му биде платена и сметката од лекарските прегледи.

Share
Scroll to Top